marți, 14 februarie 2012

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Proiectul Sigur.Info este dezvoltat de un Consorţiu format din Salvaţi Copiii România –Coordonator national, FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual siPositive Media, incepand cu septembrie 2008. Proiectul face parte din programul comunitar multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii on-line, Safer Internet plus. (http://ec.europa.eu/information_society/activities/sip/policy/programme/prog05_08/index_en.htm).

Un comentariu:

  1. Descoperiti lumea digitala impreuna.
    Conexiune intre generatii

    Concursul de proiecte are ca scop principal constientizarea de catre copii, tineri si adulti a potentialelor pericole implicate de navigarea pe Internet, precum si identificarea beneficiilor pe care Internetul le poate aduce in viata personala precum si in sistemul educational. Este important ca scoala si familia sa le ofere celor mici informatiile si instrumentele necesare care sa le asigure o utilizare responsabila si benefica a mediului online. Pentru a atinge acest obiectiv este nevoie ca adultii sa dobandeasca un nivel minim de informare si educatie online pe baza caruia sa prezinte copilului asemanarile si deosebirile dintre viata reala si cea virtuala si un comportament online adecvat si responsabil pe care copii si tinerii sa si-l poata insusi.
    De asemenea, competitia isi propune sa creasca nivelul de constientizare in randul copiilor, tinerilor, profesorilor si parintilor cu privire la provocarile zilnice pe care mediul online le ridica: probleme referitoare la intimitate, sanatate si reputatie. Proiectele realizate ii vor ajuta pe participanti sa invete cum sa faca fata acestor provocari, cum sa le evite si sa le combata in momentul in care se confrunta cu ele.

    RăspundețiȘtergere