joi, 16 octombrie 2014


ESafety Label - este o platformă online gratuită care sprijină specialiştii TIC și profesorii  în crearea unui mediu școlar sigur în termenii accesării mediului online. Acesta a fost lansat cu ocazia Safer Internet Day 2014 în mai multe țări din Europa .
Platforma oferă mai multe fișe de lucru pe teme cum ar fi cyberbulling sau gestionarea incidentelor din mediul online, un forum în care cadrele didactice pot face schimb de experiență cu alți profesori din întreaga Europă și asigură o comunicare directă cu experții E-Safety care vor răspunde la întrebările acestora prin intermediul platformei.
Prin completarea unui formular de evaluare de 30 de întrebări, care acoperă aspecte legate de infrastructură , politici și practici, reprezentantul școlii poate descărca un plan de acțiune personalizat. Acest lucru prezintă măsuri concrete de îmbunătățire a eSafety în școala lor. De asemenea, prin completarea formularului de evaluare al școlii se aplică în mod automat pentru Marca eSafety care mai apoi poate fi afisată pe site-ul școlii. Această etichetă unică la nivel european va demonstra părinților și altor persoane sau instituţii cu care colaboraţi că principiile eSafety sunt luate în serios în condiţiile în care importanţa acestora este esenţială în educaţia tinerei generaţii.
image gallery

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu